Voorkom pijn in de onderrug

door je spieren te strekken met een Skin-med strekkussen

Heb je vaak last van pijn in je onderrug?

Vervelend. Want dat voel je bij elke beweging die je maakt. Bewust of onbewust ga je steeds minder bewegen.
De kinderen naar school? “Ach, die breng ik wel even met de auto.” De trap op je werk? “Ik neem vandaag de lift.” Sporten? “Volgende week weer.” Maar het helpt niet. Sterker nog: het lijkt alsof het erger te wordt.

Zitten zorgt ook dat de pijn in de onderrug verergert. Na een autorit kom je gesloopt uit de auto. Als je werkt, moet je elke 20 minuten even stoppen om je rug te strekken. Een avondje relaxed op de bank, is verre van relaxed. En soms word je zelfs ‘s nachts wakker van de pijn in je onderrug. Om dan weer in slaap te komen is moeilijk. Zo’n gebroken nacht hakt erin.

Word uitgerust wakker en kom weer fit uit je (auto) stoel met een Skin-med strekkussen. Die zorgt dat je je lichaam op de juiste wijze strekt, waardoor je pijn in je onderrug voorkomt of vermindert.

Heerlijk: je slaapt gewoon weer door. Je was vergeten wat het betekent als je met energie je dag kan beginnen. Zonder pijn in je onderrug, voel je je weer fit, je kan het leven weer aan. Je hebt je werk sneller af omdat je niet elke 20 minuten hoeft te gaan staan om je rug te ontlasten. 

Het mooiste is eigenlijk dat je nu na het koken in alle rust gezellig kunt tafelen met het gezin. Want de eetkamerstoel is geen kwelling meer. Nu jij kan blijven zitten en de rust hebt om te luisteren, merk je dat de gesprekken ook veel leuker worden. Wat praten je kinderen opeens veel!

Zorg voor jezelf. Zorg voor je rug en lees meer over Skin-med strekkussens 

 

Voorkom pijn in je onderrug

 Voorkom pijn in je onderrug en gebruik een Skin-med Combikussen bij het zitten op een stoel of bank. Door op de juiste wijze je rug te strekken en spieren te belasten, voorkom je rugklachten. Een dure bureaustoel hoeft niet, met dit strekkussen in je stoel of bank bereik je een nog beter resultaat. (Mits de hoogte voor je stoel goed is).

Hoe ontstaat pijn in de onderrug?

Pijn in je onderrug is de meest voorkomende vorm van rugklachten en wordt veroorzaakt door een kromme of een stressvolle houding.  De spieren aan de voorkant verkorten waardoor er een disbalans ontstaat. Hierdoor ontstaat over- en onderbelasting van je spieren.   In de afgelopen decenia zijn wij niet alleen veel gehaaster gaan leven maar zitten we ook veel achter de computer of op onze telefoon. Daarom zijn rugklachten, schouder en nekklachten enorm toegenomen. 

Hoe kun je pijn in je onderrug voorkomen?

De pijn in de onderrug onstaat dus door een kromme en stressvolle houding.  Simpel: strek je lichaam, en zorg voor een gezonde houding.  Maar hoe doe je dat? Tegenwoordig zitten we heel veel en kijken we ook heel veel op onze telefoon. Dat zorgt er alleen maar voor dat de kromme houding verergert.

Rijgpijn

Strek je lichaam met een Skin-med strekkussen.

Skin-med strekkussen is een rug of lendenkussen dat ontwikkeld is door Prof. dr. A. Brügger. Dit rugkussen plaats je in je stoel (met het logo linksboven) of je kan er op gaan liggen. En direct voel je dat je rechterop gaat zitten.

Wat is het verschil tussen een Skin-med strekkussen en een gewoon rugkussen?

Een rugkussen zorgt er voor dat je je bekken kantelt waardoor je houding verbetert. Het skin-med strekkussen dat ontwikkeld is door Prof A.Brügger kantelt niet alleen de bekken, maar lift ook nog eens het borstbeen. 

‘Een voorwaarde voor het aannemen van een gezonde houding is het op lengte kunnen komen van de spieren aan de voorkant van de romp. Bij het langdurig aannemen van de kromme lichaamshouding verkorten de buik- en borstspieren,’ al dus Prof. Dr. A. Brϋgger. Volgens de Brügger theorie helpt het dagelijks 10 minuten liggen op een Skin-med strekkussen al om de spieren op lengte brengen en de disbalans van de spierbelasting te herstellen.

Skin-med strekkussens zorgen er voor dat je op een eenvoudige en tegelijkertijd zeer effectieve wijze je spieren strekt en daardoor weer gelijk belast. Plaats het kussen onder in je rug en merkt direct het verschil in je houding.

 

Er zijn 2 soorten Skin-med strekkussens

Skin-med combikussen

Het combikussen kan je zowel gebruiken voor Dr.Brügger therapie, als voor fitness en voor dagelijkse activiteiten zoals het zitten op eetkamer- bureaustoelen of op de bank.

Skin-med autokussen

Het autokussen is wat minder breed waardoor het beter in een autostoel past. Ideaal vaor mensen die langdurig in de auto zitten of snel last van hun rug krijgen in de auto. 

Voorkom nu de pijn in je onderrug en bestel een Skin-med Combikussen

Skin-med Combikussen

Het Skin-med combikussen is het rugkussen dat je onderin je rug plaats bij bv zitten op een eetkamerstoel, bureaustoel of op de bank. Je kan het kussen ook bij fitness gebruiken of voor (Brügger) oefeningen. Er zijn 3 maten: geel 33 x 23 x 4,5 cm, rood 34 x 27 x 5,0 cm en groen 35 x 30 x 5,5 cm. Het verschil zit met name in de dikte van het kussen. Afhankelijk van je buigzaamheid van je  wervelkolom kun een dikker kussen bestellen. Bestel je voor het eerst een Skin-med strekkussen dan is meestal het gele kussen de beste keuze.

Een stressvolle ofwel een kromme houding veroorzaakt dat de spieren en gewrichten ongelijk belast worden. Hierdoor ontstaan rug-, nek en schouderklachten.

Zit je vaak in de autorijden en heb pijn in je onderrug?

Overweeg dan een Skin-med Autokussen. Dit kussen is iets smaller en past daardoor beter in een autostoel.  Daardoor strek je tijdens het autorijden je lichaam goed waardoor je pijn in je onderrug, schouder en nek vermindert of voorkomt. Zodat je fit uit de auto stapt en scherp aan je afspraak begint.

Overzicht van Skin-med autokussens