Het Skin-med combikussen

vermindert al meer dan 50 jaar rug-, schouder- en nekklachten

Skin-med combikussen

Skin-med kussens is een rug- of lendenkussen dat ontwikkeld is door Prof. Dr. A. Brügger. Het Skin-med Combikussen plaats je onder in je rug terwijl je op een stoel of bank zit. Dit rugkussen onderscheidt zich van andere rugkussens, doordat bij gebruik van dit kussen niet alleen de bekken worden gekanteld maar ook het borstbeen wordt gelift. Volgens de theorie van Prof A.Brügger zorgt het oprekken van het borstbeen voor gelijke belasting van de spieren waardoor de rug-, schouder- en klachten verminderen.

Waarom een Skin-med Combikussen?

Het Skin-med combikussen is het best verkochte Skin-med kussen. Dat komt omdat dit rug- of lenden kussen veel toepassingen heeft.  Dit kussen kan je gebruiken voor zowel Brügger therapie als dagelijkse activiteiten denk aan bijvoorbeeld zitten, op een eetkamerstoel, bureaustoel of op de bank.

Wij hebben 3 verschillende maten in ons assortiment.

  1. een geel combikussen  (33cm breed, 23 cm hoog en 4,5 cm dik)
  2. een rood combikussen (34cm breed, 27 cm hoog en 5 cm dik)
  3. een groen combikussen (35cm breed, 30 cm hoog en 5.5 cm dik)

De keuze van het kussen hangt af van de lengte van de gebruiker en  de vorm, rekbaarheid van de Thoracale wervelkolom. Het is per persoon verschillend welk rugkussen het beste resultaat op levert. Een fysiotherapeut kan u helpen met het maken van de juiste keuze. Heb je nog nooit een Skin-med Combikussen gebruikt, start dan met het gele Combikussen.

Het Skin-med strekkussen zorgt dat ik recht op zit tijdens mij werk. Ik merk direct verschil en minder last van mijn onderrug.

Annemiek

Op aanraden van mijn fysio ben ik dit kussen gaan gebruiken. Het was even wennen maar nu kan ik niet meer zonder! Ik heb dus nog een besteld zodat ik op meerdere plekken het kussen kan gebruiken.

J.M. Visser

Als accountmanger zit ik heel veel in de auto. Na zo’n dag kreeg ik veel pijn in mijn onderrug. Nu ik het Skin-med autokussen gebruik merk ik het verschil. Ik kom veel fitter en zonder pijn de auto uit.

Miranda

Zit je vaak in de autorijden en heb pijn in je onderrug?

Overweeg dan een Skin-med Autokussen. Dit kussen is iets smaller en past daardoor beter in een autostoel.  Daardoor strek je tijdens het autorijden je lichaam goed waardoor je pijn in je onderrug, schouder en nek vermindert of voorkomt. Zodat je fit uit de auto stapt en scherp aan je afspraak begint.

Overzicht van Skin-med autokussens