Over Strekkussen.nl

Mijn naam is Cathelijne Masseling. Zoals zo velen met een gezin en werk ben ik vaak nét het te druk en zit ik nét teveel achter mijn computer in een kromme houding. Afwisselend had ik last van mijn nek, schouders en pijn in de onderrug. Soms schoot het opeens in mijn rug en kon ik dagen even helemaal niets meer. Bezoekjes aan een fysiotherapeut of een masseur hielpen mij de ene keer beter dan de andere keer. Meestal gingen de klachten met rust, oefeningen, massage, dry needling wel weer weg.
Wanneer er alleen weer een drukkere periode aanbrak, kreeg ik snel weer mijn oude klachten.

Strek! van Marjo Neplenbroek

Totdat ik in contact kwam met de arbeidsdeskundige, fysio- en Brüggertherapeute Marjo Neplenbroek. Met haar bedrijf Strek! adviseert zij de werkgevers bij over (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers, het opzetten van verzuimbeleid, het voorkomen en doorbreken van verzuim. Marjo Neplenbroek heeft jaren succesvol als Brügger therapeute in Zwitserland gewerkt. Hier heeft zij ervaren hoe en daar haar opleiding omarmt zij de terapie van Professor dr. A. Brügger. 

Zij legde mij de therapie van Professor Dr. A. Brugger uit en raadde mij een Skin-med combikussen aan. In het kort komt het hierop neer: een Skin-Med kussen zorgt ervoor dat je je borstbeen strekt en waardoor je spieren gelijk belast. Dit in tegenstelling tot een kromme houding waarbij de spieren aan de voorkant verkorten. Door gelijke belasting vindt er geen onder- over overbelasting van de spieren plaats, hierdoor voorkom je rug-, schouder en nekklachten.

  

Nu voor iedereen 

Wat heerlijk als je geen rugpijn meer hebt! Waarom had ik nog nooit van deze kussens gehoord? En hoe kan ik ze bestellen? Het antwoord was simpel. In Nederland zijn er niet zoveel Brüggertherapeuten meer. Via Strek! kan je een Skin-med kussen kopen. Dus eigenlijk alleen de klanten van Strek! gebruiken het Skin-med kussen. En allemaal zijn ze enthousiast zodat ze persoonlijk naar Driebergen rijden om een kussen te kopen bij Strek! Dat moet anders kunnen, deze eenvoudige oplossing voor je rugklachten moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat was altijd al de wens van Marjo Neplenbroek, maar door tijdgebrek kwam dat er niet van. Daarom heb ik deze webshop gemaakt zodat nu iedereen dit eenvoudige maar zeer doeltreffende lendenkussen kan bestellen.

Professor Dr. Alois Brügger

Een Zwitserse neuroloog en neurofysioloog die al in 1955 ontdekte dat een kromme houding een disbalans veroorzaakt in bewegingsapparaat. Door deze ingezakte houding verkort de afstand tussen het borstbeen en het schaambeen. Hierdoor staan de gewrichten niet meer gecentreerd op het lichaam en zullen sommige spieren onder belast en andere overbelast worden en ontstaan rug-, schouder- en nekklachten.

Het is daarom noodzakelijk de spieren te strekken. Prof. Dr. A. Brügger heeft een zeer eenvoudig maar uiterst doeltreffend lendenkussen ontwikkeld waarmee dit kan. Dit is het originele Skin-med kussen.

Skin-Med kussen

Door het gebruik van een Skin-Med kussen in mijn (bureau) stoel merkte ik dat direct meer rechtop zit. Ik lette op mijn zithouding en startte ook met een oefening om 10 minuten op het Skin-med Combikussen te liggen. Direct merkte ik dat mijn rug- en schouderklachten verminderden. Inmiddels gebruik ik het combikussen preventief. Zo voorkom ik dat ik in een kromme houding op een stoel zit.