Prof. Brügger therapie al 70 jaar de meest effectieve therapie voor een betere houding

Een houding waarbij de spieren op gelijke wijze worden belast zodat rug, schouder en nekklachten verminderen.

Wie was Professor Dr A. Brügger?

Prof. Dr Alois Brügger is geboren op 14 februari 1920 in Chur, Zwitserland. Hij studeerde geneeskunde  in Freiburg en in Zürich. Deze Zwitserse neuroloog en neurofysioloog heeft veel onderzoek gedaan naar o.a. het bewegingsapparaat. Hij toonde in 1955 al aan dat een kromme houding leidt het ongelijk belasten van spieren en gewrichten. Hierdoor worden sommige spieren onder of andere juist weer overbelast. Door deze ongelijke belasting van de spieren kunnen rug-, schouder en/of nekklachten kunnen ontstaan.

Prof. Brügger ontwikelde een therapie met daarbij een training om aan de juiste houding te werken, zodat spieren op gelijke wijze belast worden. Bij deze therapie gaat het o.a. om het strekken van de spieren. Om dit goed te kunnen doen heeft hij een eenvoudig maar zeer doeltreffend rug- of lendenkussen ontwikkeld: Skin-med kussen. Op 28 oktober 2001 overleed Prof. Dr. Alois Brügger in Zwitserland, op 81 jarige leeftijd. 

Er zijn 2 soorten Skin-med strekkussens

Skin-med combikussen

Het combikussen kan je zowel gebruiken voor Dr.Brügger therapie, als voor fitness en voor dagelijkse activiteiten zoals het zitten op eetkamer- bureaustoelen of op de bank.

Skin-med autokussen

Het autokussen is wat minder breed waardoor het beter in een autostoel past. Ideaal vaor mensen die langdurig in de auto zitten of snel last van hun rug krijgen in de auto.