Skin-med strekkussen is een rugkussen van Prof. Dr. Brügger dat rugklachten voorkomt of vermindert

Al meer dan 50 jaar bewezen effectief.
Direct bestellen

Al 50 jaar het meest effectieve rugkussen.

Het skin-med strekkussen is een rugkussen dat  ontwikkeld is door de Zwitserse neuroloog en neurofysioloog Prof. Dr. Alois Brügger. Volgens Brügger worden spieren door een stresvolle of kromme houding ongelijk belast. Plaats dit rugkussen in onderrug. Het Skin-med strekkussen ondersteunt het oprichten van het borstbeen waardoor de belasting van onderrug, nek en schouder vermindert waardoor niet alleen je rugklachten maar ook nek-, schouderklachten zullen verminderen. Al 50 jaar het meest effectieve rugkussen voor het voorkomen en verminderen van rugklachten.

Waarin onderscheidt Skin-med strekkussen zich als rugkussen?

Een gewoon rugkussen of lendenkussen zorgt dat je je bekken kantelt en daardoor een betere houding krijgt. Het Skin-med strekkussen kantelt niet alleen de bekken maar lift ook het je borstbeen. Hierdoor worden de spieren aan de voorkant weer opgerekt.

Dit heeft 2 voordelen:

  1. de belasting op de onderrug, nek en schouder vermindert en daardoor dus de klachten.
  2. de onderbuik krijgt meer ondersteuning dit heeft een positief effect op de stofwisseling

Er zijn 2 soorten Skin-med strekkussens

Skin-med combikussen

Het combikussen kan je zowel gebruiken voor Dr.Brügger therapie, als voor fitness en voor dagelijkse activiteiten zoals het zitten op eetkamer- bureaustoelen of op de bank.

Skin-med autokussen

Het autokussen is wat minder breed waardoor het beter in een autostoel past. Ideaal vaor mensen die langdurig in de auto zitten of snel last van hun rug krijgen in de auto.