Ruim 2 miljoen mensen hebben last van rugklachten

Rugklachten is een verzamelnaam voor pijn onderin je rug.

Rugklachten

Ruim 2 miljoen mensen hebben last van (lage)rugklachten. Rugklachten is een verzamelnaam voor pijn onderin je rug. Deze pijn veroorzaakt ook schouderklachten en nekklachten.  Pijn onder in je rug is pijn die de hele dag meedraagt en je beperkt in je doen en laten. Je kunt rugklachten in twee groepen verdelen:

1.  specifieke rugklachten
2.  aspecifieke rugrugklachten

Afhankelijk van het soort rugpijn is een Skin-med strekkussen een oplossing.

Specifieke rugklachten

Wanneer er wel een aantoonbare oorzaak is noemen voor de rugklachten spreken we van specifieke rugklachten. Specifieke rugklachten worden altijd behandeld door specialisten. Denk hierbij aan een hernia, een keuzing, breuk, tumor of osteoporose. Wij zullen niet verder ingaan op dit soort rugklachten.

Aspecifieke rugklachten

Bij ruim 90% kan er geen specifieke of wel lichamelijke oorzaak worden gevonden waardoor deze pijn in de rug is ontstaan, zoals bijvoorbeeld een breuk, hernia, osteoporose, een tumor etc. Dit zijn de aspecifieke rugklachten. Voor deze klachten kan het gebruik van skin-med kussen zorgen voor gelijke belasting van de spieren en daardoor mindering van de klachten. 

Alleen voor rugklachten die niet toewijsbaar is aan een aantoonbare oorzaak kan een Skin-med Strekkussen een mogelijke oplossing zijn. Deze rugklachten, die vaak samen gaan met schouder- en nekklachten komen door een stressvolle of kromme houding. Door je lichaam weer op de juiste wijze te strekken, verminderen de klachten. Een skin-med strekkussen zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste wijze strekt en je spieren weer gelijk belast. Dit vermindert of voorkomt pijn in je onderrug, schouders en nek.

Skin-med Combikussen

Het Skin-med ligkussen is wat breder dan een Skin-med Combikussen en minder dik. Hierdoor is Skin-med ligkussen uiterst geschikt om je rug te ondersteunen wanneer je lang op je rug ligt, bijvoorbeeld ‘s nachts, tijdens Brüggertherapie of massage. Wanneer je de dagelijkse 10 minuten ligoefening doet, zullen je spieren op lengte komen waardoor pijn in je onderrug, nek en schouders zal verminderen.

Een stressvolle ofwel een kromme houding veroorzaakt dat de spieren en gewrichten ongelijk belast worden. Hierdoor ontstaan rug-, nek en schouderklachten.

Voorkom een kromme houding en ongelijke belasting van de spieren door je spieren op de juiste wijze te strekken

 

Vragen ? Mail ons!

7 + 8 =